به گزارش Shaifa ، به نقل از Roista Saludkomova ، رژيم غذايي مناسب كليد سلامتي است. علاوه بر توجه به ميزان پروتئين ، ويتامين ها و مواد معدني در رژيم غذايي ، بايد به ميزان فيبر موجود در آن نيز توجه ويژه شود. الياف دهان پلي ساكاريدهايي هستند كه در گياهان جمع مي شوند و …
بهترين منابع غذايي براي تامين نياز بدن به فيبر https://iranian-today.ir/بهترين-منابع-غذايي-براي-تامين-نياز-بدن/ ايران تودي Tue, 23 Mar 2021 16:21:56 0000 علمي و پزشكي https://iranian-today.ir/بهترين-منابع-غذايي-براي-تامين-نياز-بدن/ به گزارش Shaifa ، به نقل از Roista Saludkomova ، رژيم غذايي مناسب كليد سلامتي است. علاوه بر توجه به ميزان پروتئين ، ويتامين ها و مواد معدني در رژيم غذايي ، بايد به ميزان فيبر موجود در آن نيز توجه ويژه شود. الياف دهان پلي ساكاريدهايي هستند كه در گياهان جمع مي شوند و …
به گزارش Shaifa ، به نقل از Roista Saludkomova ، رژيم غذايي مناسب كليد سلامتي است. علاوه بر توجه به ميزان پروتئين ، ويتامين ها و مواد معدني در رژيم غذايي ، بايد به ميزان فيبر موجود در آن نيز توجه ويژه شود.
الياف دهان پلي ساكاريدهايي هستند كه در گياهان جمع مي شوند و در معده و روده كوچك هضم و جذب نمي شوند ، اما در روده بزرگ به مقدار كم تخمير مي شوند. اگرچه بدن مقادير قابل توجهي فيبر را هضم نمي كند ، اما براي عملكرد و سلامت دستگاه گوارش مهم است.
از سوي ديگر ، مصرف غذاهاي غني از فيبر به حركت مواد در دستگاه گوارش كمك مي كند و در عين حال به دليل احساس سيري در بدن به كاهش وزن كمك مي كند. فيبر در ميوه ها ، سبزيجات و حبوبات به وفور يافت مي شود.
متخصصان تغذيه پيشنهاد مي كنند كه مردم توجه ويژه اي به گنجاندن فيبر در رژيم غذايي داشته باشند. به طور معمول ، يك مرد بالغ بايد روزانه 38 گرم و يك زن 25 گرم در روز مصرف كند.
بهترين غذاهاي غني از فيبر كه مي توانيد در رژيم روزانه خود بگنجانيد:
1- تمشك: ميوه هاي تازه بهترين منبع فيبر هستند. در همين حال ، تمشك سرشار از فيبر محلول است. هر فنجان تمشك حاوي 8 گرم فيبر ، بالاترين مقدار ميوه است.
۲- مهندس: مطالعات نشان داده است كه كنگر فرنگي حاوي 6٪ فيبر است و مصرف آن به كاهش كلسترول و سطح قند خون كمك مي كند.
۳- روزه 25٪ عدس را فيبر تشكيل مي دهد كه بالاترين فيبر در بين حبوبات است. همچنين مي توانيد با قرار دادن عدس در رژيم غذايي ، نياز بدن خود را به كلسيم ، آهن ، منيزيم و پتاسيم افزايش دهيد.
4- فندق و دانه: تقريباً همه آجيل ها و دانه ها حاوي يك درصد فيبر هستند. با اين حال ، غني ترين فيبرهاي غذايي شامل پسته ، بادام و تخمه آفتابگردان است.
5- نان: نان از انواع غلات مانند گندم ، جو و ذرت تهيه مي شود. به ويژه نان هاي سبوس دار بهترين منبع فيبر هستند. نان همچنين يكي از بهترين منابع انرژي براي بدن است.